Warning: Undefined array key "left_menuCol" in /customers/2/7/9/netstol.dk/httpd.www/om_netstol_dk.php on line 8 Om netstol_dk

Om netstol.dk

Formål

"netstol.dk" er først og fremmest lavet for at have samlinger af udvalgte links.

De udvalgte links kunne nok samles i en browsers "Foretrukne links", men efterhånden kan den samling blive så stor, at den bliver uoverskuelig og besværlig at finde rundt i.

Desuden er der den mulighed, at registrerede brugere med fælles interesse kan støtte hinanden med anbefalinger til gode netsider.

Opbygningen af "netstol.dk" sker løbende med tilføjelser af sektioner, som f.eks. Slægtsforskning, Webmaster, Massage, Fotografi, Samfund, Symboler og andet, der har ejerens private interesse.

Hver enkelt sektion får udviklet menuer til sortering af link, så enhver bruger kan udvælge en gruppe af samlingen og få vist udvalget i en valgt rækkefølge.

Registrerede brugere

Som nævnt ovenfor, er formålet bl.a. at registrerede brugere med fælles interesse kan støtte hinanden ved at anbefale netsider.

Især under udviklingen af netstol.dk kan brugere blive registreret af ejeren eller en registreret bruger, som er tilbudt - og har accepteret, at være redaktør i en sektion. Der skal derfor skabes mulighed for kontakt til dem uden at deres e-post-adresse er tilgængelig for alle og enhver - inklusiv søgerobotter.

netstol.dk / Ekstra

Ud over linksamlinger bruges netstol.dk også til udvikling af bl.a. "Slægts Historie" og "Fotomapper".

Slægts Historie

"Slægts Historie" er et forsøg på at opbygge en slægtsforskning, hvor historie og andre begivenheder indgår og viser familiemedlemmers og andres livsbetingelser og oplevelser.

Sagt på en anden måde: Målet med "Slægts Historie" er, at finde - og opleve personerne bag de mange navne, fødselsdatoer og steder, som man kan finde igennem almindelig slægtsforskning.

Det grundlæggende i "Slægts Historie" er fuldstændige afskrivninger af registreringer i diverse arkiver.

Afskrivningerne skal være fuldstændige, så det ikke er nødvendigt at lede efter dem for anden eller tredje gang. Det er også nødvendigt i historisk sammenhæng, at kunne se hvilke oplysninger det kirkelige eller borgerlige samfund ønskede i den aktuelle tid i sammenligning med tidligere og senere.

Men da det kan være vanskeligt at læse håndskrevne arkivalier - især de der er skrevet med gotisk skrift, skal det være muligt, at "aflevere" en ikke fuldstændig afskrift, som kan rettes og gøres færdig senere. Samtidig skal det sikres at registreringer ikke kan ødelægges.

Det er op til Webmaster - evt. i samarbejde med andre, at samle og vise registreringerne, på en måde som passer ind i forsøget og udvikler det.

Navnet

Navnet består af både tre og fire dele: net + stol + dk og net + st + ol + dk.

"net" relatere både til Internettet og internt net. Begrebet net bruges her også som et billede på en flettet stol, hvorfra man kan se sig omkring på Internettet. dk står i denne sammenhæng for at den er designet og lavet i Danmark.

"st" og "ol" er, ud over en stol, også begyndelses bogstaver i ejerens navne: "Steen Olander".

"dk" viser at det danske sprog er en selvfølge i linksamlingerne. Dët er dog ikke ensbetydende med, at der ikke er link i andre sprog. Alle link-titler og beskrivelser er i dët sprog , som bruges på siden der linkes til.

Steen Olander, Horsens, Dk.